Skip to main content

Store deler av befolkningen i Afghanistan har ikke tilgang til skolegang, og dette gjelder særlig jenter. Mer enn 40 år med krig og borgerkrig i Afghanistan har rammet utdanningssystemet hardt. Et gavekort kan utgjøre en stor forskjell – og gi jenter i Afghanistan mulighet for utdanning. 

Fattigdom, mangel på skoler og lange avstander en noen av hovedårsakene til at barn og unge i Afghanistan har et svært begrenset utdanningstilbud.

Ved å gi en gavekortfilm til en venn eller et familiemedlem kan du være med å støtte arbeidet vårt med å gi barn og unge mulighet for å gå på skole på den afghanske landsbygda.

«Hvis jeg ikke hadde gått på skole ville jeg ikke lært å lese og skrive, og da hadde jeg ikke kunnet oppnå målene mine».- Najila

 

Dette er Najila

Bilde av Najila

Najila er 10 år gammel og går i fjerde klasse på Naw Abad-skolen i Ghazni-provinsen i Afghanistan.

Hennes største ønske er å få muligheten til å utdanne seg slik at hun kan oppnå drømmen sin om å bli lege.

Skolen Najila går på ligger et stykke unna hjemmet hennes, men den lange veien er glemt så fort hun er fremme på skolen og møter vennene sine. Da føler hun seg glad.

Najilas tre eldre søstre går også på Naw Abad-skolen. Moren deres, Halima, er bekymret for dem når de går til og fra skolen.

For Najila er skolen kjernen til kunnskap. Hvis hun ikke hadde gått på skolen ville hun trolig forblitt analfabet, slik som foreldrene sine. Nettopp derfor er de svært opptatt av at døtrene skal få en utdanning.

«Hverken jeg eller faren deres har utdanning, så vi kan ikke lese eller skrive. Det er godt for døtrene våre at de går på skole så de kan få en lys fremtid.»
– Halima, Najilas mor

Inkluderende, rettferdig og god utdanning til alle

Målet vårt med arbeidet innen utdanningssektoren i Afghanistan bygger på FNs bærekraftsmål 4: Sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle.

Afghanistankomiteen samarbeider med hundrevis av utdanningsinstitusjoner for å støtte lærere, elever og utvikling av skoler og klasserom.

Alle våre initiativer fremmer inkludering og mangfold og gir tilgang til kvalitetsutdanning for jenter og gutter, med og uten funksjonshemninger, hovedsakelig på den afghanske landsbygda.

En god utdanning er grunnlaget for å forbedre menneskers liv!

Bilde av Najila og venninnene i klasserommet

Din gave har stor betydning

Ved å gi et slikt gavekort, vil du kunne gjøre at barn og unge som Najila får mulighet til å gå på skole på den afghanske landsbygda. Dette er det første steget mot et bedre liv. Et liv som barn som Najila selv kan være med å påvirke.

«Når jeg kommer på skolen og møter vennene mine blir jeg glad»
– Najila

Slik fungerer gavekortfilmen

  • Gi en gavekortfilm til en venn eller et familiemedlem. Du kan selv velge summen, hvilken type hilsen som skal stå på gavekortet (god jul, gratulerer med morsdag, gratulerer med farsdag, gratulerer med dagen og så videre) og når gavekortet skal sendes fra oss.
  • Vi sender en personlig videohilsen til den du velger å gi et gavekort til.

 

Vil du tipse en venn om disse gavekortene så flere får muligheten til å bidra?