Skip to main content

Våre ansatte

Afghanistankomiteen har i dag 4 ansatte og en studentpraktikant på kontoret i Oslo, og over 800 ansatte på de forskjellige kontorene i Afghanistan. Her kan du se hvem som jobber i Oslo og hvem som leder regionskontorene våre i Afghanistan.

Liv Kjølseth

Generalsekretær

Oslo, Norge

Liv har hovedfag i statsvitenskap og mange års erfaring fra arbeid med bistand i Afghanistan, økonomistyring, myndighetskontakt og kommunikasjonsarbeid. Hun har vært generalsekretær i Afghanistankomiteen siden 2007.

Terje Watterdal

Landdirektør

Kabul, Afghanistan

Terje har arbeidet med Afghanistan i over 10 år, og har før dette jobbet ytterligere 10 år med utvikling i Asia og Midtøsten. Han har vært landdirektør i Afghanistankomiteen siden 2013.

Ragnhild Sørheim

Digital innholdsutvikler

Oslo, Norge

Ragnhild er utdannet i film- og tv-produksjon med lang og variert arbeidserfaring fra inn- og utland (deriblant konfliktområder og sensitive kontekster som i Afghanistan, Syria, Tyrkia, Mexico og Sierra Leone). Arbeidet hennes har blitt vist på riksdekkende TV i inn- og utland, blant annet NRK og BBC. Hun jobbet tidligere som innholdsprodusent hos Leger Uten Grenser.

Elise Svarstad

International Project Manager

Kabul, Afghanistan

Elise er utdannet samfunnsgeograf, med erfaring fra ulike typer prosjekt-, beredskap- og bistandsarbeid. Hun har tidligere jobbet for FHI, MedEasy, Norges Røde Kors og andre internasjonale organisasjoner.

Silje Martine Bøe Olssøn

Organisasjons- og kampanjerådgiver

Oslo, Norge

Silje er utdannet samfunnsøkonom fra Johns Hopkins SAIS med fordypning i konflikt- og sikkerhetsstudier. Hun har bred erfaring fra organisasjonsarbeid i Norge, Italia og England, samt lang utenlandserfaring.

Erika Amlie Amundsen

Informasjons- og organisasjonskonsulent

Oslo, Norge

Erika har en mastergrad i Globale utviklingsstudier fra NMBU, og har fra før en bachelorgrad i Utviklingsstudier med fordypning i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo. Hun var praktikant i Afghanistankomiteen høsten 2022, og er nå ansatt som informasjons- og organisasjonskonsulent fra 2023.

Tonje Merete Viken

Spesialrådgiver

Oslo, Norge

Tonje Merete Viken har en mastergrad i Midtøsten- og Nord-Afrika-kunnskap. Hun har over 20 års erfaring med kommunikasjon, politisk påvirkning, forskning og journalistikk. Hun er tidligere styreleder av NAC og har etter det hatt flere oppdrag for komiteen. Viken har fartstid fra en rekke norske utviklingsorganisjoner og har felterfaring fra land som Afghanistan, Jemen og Palestina.

Simin Walid

Northern Head of Office

Badakhshan, Afghanistan

Simin har jobbet for Afghanistankomiteen siden 2011, når hun begynte som folkehelserådgiver. Siden juni 2020 har hun vært leder for regionskontoret i Badakhshan. Hun har tidligere jobbet for regjeringen innenfor helse, for Leger Uten Grenser og andre internasjonale organisasjoner. Hun har i dag ansvar for 52 fast ansatte, og over 1000 prosjektansatte.

Wahida Ghorob

Provincial Coordinator for Faryab

Faryab, Afghanistan

Wahida har både en bachelorgrad i statsvitenskap og er utdannet jordmor. Hun har over ti års arbeidserfaring fra menneskerettighetsarbeid i Afghanistan, og har jobbet for Afghanistankomiteen siden 2016. I Faryab leder hun 20 ansatte.

Abdul Ghafar Rahmati

Head of Ghazni Regional Office for Southern Afghanistan

Ghazni, Afghanistan

Ghafar har jobbet for Afghanistankomiteen siden 2014. Han har en MBA fra India, og er leder for de 36 ansatte på Ghazni-kontoret.

Mohd. Mehdi Hussaini

Head of Southern Region Office

Ghazni, Afghanistan

Mehdi har en bachelorgrad i ingeniørfag fra Kabul Polytekniske Universitet. Siden 2010 har han jobbet i forskjellige roller hos Afghanistankomiteen, blant annet med infrastruktur og programkoordinering. Han er spesielt interessert i bærekraftig utvikling og klimaendringene. På kontoret har han ansvar for 59 ansatte.

Sayed Ehsan

Deputy Country Director og Director of Support Services

Kabul, Afghanistan

Sayed har jobbet for Afghanistankomiteen siden 1998, blant annet som regnskapsfører. Han har en bachelorgrad i økonomi fra universitetet i Kabul. På kontoret i Kabul har han ansvar for 72 ansatte.