Skip to main content

Afghanistankomiteen er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon som jobber med langsiktig utvikling og humanitær hjelp på den afghanske landsbygda. Vi har over tusen ansatte i Afghanistan, og sju ansatte på kontoret i Oslo.  

Vi driver med prosjekter innen helse, matsikkerhet, beredskap og krisehåndtering, infrastruktur og humanitær bistand.  

I Oslo jobber vi blant annet med informasjonsarbeid, politisk påvirkningsarbeid, innsamlingskampanjer og støttefunksjoner for landkontoret i Kabul. Vi søker en praktikant som ønsker å jobbe hos oss i høstsemesteret 2024.  

Vi ønsker å gi praktikantene våre så mye erfaring som mulig, og det vil være muligheter for arbeid og oppgaver innen arrangementsplanlegging, sosiale medier, artikkelskriving og andre oppgaver som hører til i en bistandsorganisasjon. Høsten 2024 skal vi også gjennomføre Afghanistanuka, en uke med arrangementer knyttet til Afghanistan i samarbeid med PRIO, Chr. Michelsens Institutt og Nansen Fredssenter. Uken er et samlingspunkt for politikk, ny kunnskap om Afghanistan og dialog. Å bidra til gjennomføringen av denne vil være en stor del av praktikantens arbeid gjennom høsten.  

Vi håper du har gode idéer, gjennomføringsevne og ikke er redd for nye utfordringer. All kommunikasjon med kollegaene våre i Afghanistan, og noe av kommunikasjonen på kontoret i Oslo, foregår på engelsk, så du må beherske både norsk og engelsk godt.  

Under praktikantoppholdet vil du få faglig veiledning og oppfølging av av seniorrådgiver Silje Olssøn og teamleder for kommunikasjon, Ragnhild Sørheim. Du vil også jobbe tett med resten av teamet – og vil bli en del av fellesskapet vårt her.  

Vi holder til i helt nye kontorlokaler i Rådhusgata 4, sammen med Nansen Fredssenter og Menneskerettighetsfondet.  

Høres dette ut som noe for deg? Send oss en CV og søknad til organisasjon@nacaf.org, eller ring Silje Olssøn på 99409159 om du har spørsmål.  

OBS: Praktikantstillingen er kun åpen for søkere som er under høyere utdanning, og som skal gjennomføre et praktikantopphold som en del av utdannelsen. Stillingen er ubetalt, men alle kostnader relatert til arbeidsforholdet dekkes av oss – og praktikanten vil få dekket lunsj i kantinen vår når vedkommende er på kontoret.  

SØKNADSFRIST 30. APRIL 2024