Skip to main content

Afghanistan kåres jevnlig til det landet der det er verst å være kvinne, som en følge av utbredt undertrykkelse, diskriminering og vold. Etter Talibans maktovertakelse i august 2021 er også grunnleggende rettigheter til arbeid, utdanning, ytrings- og bevegelsesfrihet truet. 

Med livet som innsats har kvinnelige menneskerettighetsforsvarere og fredsaktivister utfordret landets makthavere og det internasjonale samfunn lenge 

før Taliban overtok makten. Afghanske kvinner utgjør nå en bevegelse og en internasjonal maktfaktor. 8. mars markerer vi at de ikke står alene. 

I år kan du stå i solidaritet med afghanske kvinner flere steder i landet. Under ser du en oversikt over hvor de afghanske kvinnene står på agendaen for markeringer i 8. mars. Denne listen oppdateres fortløpende.

OSLO

18:00 – 20:00  Markering på Youngstorget, vi går bak parolen Kvinnerettigheter er menneskerettigheter: Solidaritet med afghanske kvinner! 
LARVIK
I Larvik begynner de feiringen en dag tidligere, og inviterer 7. mars til Kvinnedagsvorspiel! Klokken 19:00. Se mer informasjon her.

SUNNFJORD:

KRISTIANSAND:

DRAMMEN:

18:30 Internasjonal appell fra Mina A. Rafiq, Norsk-afghanske kvinner for endring

MOSS:

HORTEN:

HARSTAD:

RINGERIKE:

TØNSBERG:

LØRENSKOG:

TRONDHEIM:

TROMSØ:

ALTA:

Er det noen markeringer vi ikke har fått med oss? Send oss en e-post til organisasjon@afghanistan.no!