Skip to main content

Jeg vil…samle inn penger!

Hvor kan jeg samle inn penger til Afghanistankomiteen?

Det er flere steder man kan opprette en innsamlingsaksjon. Mange velger å bruke enten innsamling på Facebook eller å opprette en innsamling på Spleis, og dette er trygge måter å sørge for at pengene havner på riktig sted. Du kan også benytte deg av Vipps-nummeret vårt når du samler inn penger, og du kan finne en QR-kode du kan printe ut her.

Hvordan skal jeg få folk til å gi penger?

Det er mange måter å samle inn penger på. Noen forslag kan være:

  • Opprett en bursdagsinnsamling! Istedenfor gaver kan venner og familie donere penger til et formål du har bestemt.
  • Salg av lodd. Du kan lese mer om skolejentene i Oslo som samlet inn penger på denne måten her, eller om innsamlingsaksjonen i Flekkefjord her! Premiene kan enten være noe man lager selv, eller du kan snakke med butikker/andre i nærområdet for å se om de ønsker å donere noen premier.
  • Arranger en konsert eller en aktivitetsdag, der inngangspengene for eksempel går til arbeidet vårt i Afghanistan! Se eksempel fra Sandefjord her!

 

Hva kan jeg samle inn penger til?

Afghanistankomiteen har vært i Afghanistan i over førti år, og vi jobber med mange forskjellige områder. Du kan øremerke din innsamling til for eksempel:

  • Utdanning for barn på landsbygda
  • Helsefagskolene våre som utdanner jordmødre, helsesykepleiere, farmasøyter og fysioterapeuter
  • Infrastruktur som beskytter mennesker, dyr og matjord fra naturkatastrofer

 

Innsamlingskontrollen og skattefradrag

Husk at alle som gir mer enn 500 kroner til Afghanistankomiteen i løpet av et kalenderår vil ha muligheten til å få skattefradrag for donasjonen sin. Det gjelder både enkeltpersoner og bedrifter. Dersom du ønsker å sørge for at de som donerer penger får skattefradrag eller har spørsmål om dette – kontakt oss på organisasjon@afghanistan.no.

Afghanistankomiteen er godkjent av Innsamlingskontrollen. Du kan lese mer om det her.

EKSEMPLER FRA TIDLIGERE INNSAMLINGSKAMPANJER