Skip to main content

23. januar var det duket for loddtrekning i Flekkefjord, etter over en måneds solid innsats fra en gjeng med lokale frivillige. Gruppen, Hjelp til Afghanistan, samlet inn 104 250 kroner gjennom salg av hele 2 085 lodd. Gevinstene som ble loddet ut var donert av støttespillere, og inkluderte et maleri fra kunstner Lise Birkeland, håndvevde afghanske putetrekk, tepper og gavekort hos lokale bedrifter. Lillian Eigeland Nilsen og Britt Helene Birkeland har vært pådrivere i aksjonsgruppa, og mange afghanere og andre bosatt i Flekkefjord har vært med på planleggingen og gjennomføringen av lotteriet.

På den store kvelden ble det fremført en rekke presentasjoner, blant annet en gjennomgang av arbeidet med jordmødre av Trude Thommesen, og det var politiets stasjonssjef Asbjørn Skåland som stod for loddtrekningen.

Arrangementet som gikk over all forventning, og i etterkant kom det enda en gladnyhet. Sauehusgjengen, en lokal musikkgruppe fra Gyland og Sirdal, valgte å donere halvparten av overskuddet fra sin konsert den påfølgende uken til aksjonen – noe som la til hele 13 400 kroner til den allerede store summen som ble samlet inn. Du kan se konserten her.

En stor takk til alle involverte for denne fantastiske solidaritetsmarkeringen for Afghanistan.

Ønsker du å samle inn penger til Afghanistankomiteen?

Arbeidet vårt er avhengig av støtte fra privatpersoner og bedrifter, og ved å bidra kan du være med på å skape et fredelig Afghanistan. Om du ønsker å samle inn penger, kan du for eksempel:

Du kan ellers ta kontakt med oss på organisasjon@afghanistan.no, så hjelper vi deg gjerne med å finne en innsamlingsform som passer deg!