Skip to main content

Hvordan brukes pengene?

Afghanistankomiteen jobber for at vårt arbeid skal være effektivt, og for å ha så lave administrasjonsutgifter som mulig.
Slik benyttes midlene:

  • 96,3 % går direkte til formålet.
  • 3,1 % går til innsamling og administrasjon..

Hvordan kan jeg støtte Afghanistankomiteen økonomisk?

Det finnes flere måter du kan støtte oss på:

  • Bli fast giver og støtt oss månedlig gjennom AvtaleGiro. Faste givere gir oss forutsigbarheten til å trygt fortsatt drive langsiktige og bærekraftig utvikling i Afghanistan.
  • Gi en enkeltgave, enten gjennom vårt online skjema eller på vårt generelle gavekontonummer: 7877 06 53737
  • Gi bursdagsgaven, bryllupsgaven eller minnegaven til Afghanistankomiteen. Dette er et fint og verdig alternativ til blomster eller andre gaver.
  • Før Afghanistankomiteen opp i ditt testamente.
  • Få venner og bekjente på Facebook med på å støtte en god sak.

Jeg ønsker å samle inn penger til Afghanistankomiteen

Det er flere måter du kan opprette innsamlinger for Afghanistankomiteen. 

Innsamlinger der pengene blir direkte overfør til oss: 

  • Spleis: Afghanistankomiteen er registrert og verifisert hos Spleis, så du kan velge oss som mottaker når du oppretter en innsamling!
  • Facebook: Dersom du ønsker å opprette en innsamling på Facebook, kan du også velge oss som mottaker! 

Innsamlinger der pengene ikke direkte havner hos oss: 

  • Dersom du ønsker å samle inn penger blant venner, familie og/eller på andre måter enn gjennom Spleis og Facebook, kan du enten distribuere Vipps-nummeret vårt (11274) eller få pengene inn på din konto slik at du kan overføre samlet til oss på kontonummer (7877 06 53737). 

Hvordan fungerer AvtaleGiro?

AvtaleGiro er en avtale mellom deg og banken din for automatisk betaling av regninger.
AvtaleGiro gjør det veldig enkelt for deg å støtte vårt arbeid, og samtidig gir det oss en forutsigbar inntekt slik at vi kan rykke ut når alarmen går.
Med godkjennelse fra deg sender Afghanistankomiteen hver måned et trekk direkte til banken din med avtalt beløp til avtalt trekkdato. Du kan deretter følge med på trekket i forfallsregisteret ditt.

Jeg ønsker å avslutte medlemskapet mitt eller slutte å være fast giver

Dersom du ønsker å avslutte eller gjøre endringer i ditt medlemsskap eller dine faste donasjoner, kan du ta kontakt med oss på organisasjon@afghanistan.no eller ringe 994 09 159. Avtalen avsluttes fra den dagen du registrer ønske om å avslutte.

Hvordan behandler Afghanistankomiteen personopplysninger?

Personvernerklæring Afghanistankomiteen:
Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er daglig leder om ikke oppgaver er delegert. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til organisasjon@afghanistan.no

For våre faste givere som ønsker å få skattefradrag for gavene sine trenger vi å hente inn deres personnummer for å kunne registrere deres bidrag hos oss i henhold til kravet fra skattemyndighetene. Personnummeret lagres i våre databaser kun til dette formålet og deles ikke med andre.

Fra våre medlemmer/givere innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-post adresse. Kontaktinformasjonen på medlemmer trenger vi for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet/giverforholdet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til at organisasjonen bruker personopplysninger til, eksempelvis nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer mm. Ved avsluttet medlemskap/giverforhold slettes dine personopplysninger fa våre databaser.

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Nyhetsbrev

Som medlem hos oss kan du melde deg på som mottaker av vårt nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere din e-post adresse hos oss. Denne lagres i en egen database, deles ikke med andre og e-post adressen slettes når den ikke lengre er i bruk.

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.

Ved påmelding til arrangementer ber vi om navn, telefon og e-post. Disse opplysninger brukes kun for planlegging og evaluering av arrangementet og det hentes ut samtykke til dette. Slike opplysninger slettes når arrangementet er ferdig.

Ved å bli giver hos oss gjennom dette skjemaet samtykker man til at de oppgitte opplysningene blir brukt slik det er beskrevet i denne erklæringen. Dersom man ønsker at de gitte opplysningene skal behandles på en annen måte eller ikke lagres hos oss, kan dette bes om på mail til organisasjon@afghanistan.no

Kan jeg få skattefradrag når jeg gir til Afghanistankomiteen?

Skattefradrag
Fra og med 2019 er maksbeløpet for skattefradrag økt til 50.000,- kr. Det vil si at man vil få skattefradrag på 22 prosent for gaver på mellom 500,- og 50.000,-.
I 2018 var maksbeløpet for skattefradrag 40.000,-. Det vil si at det var et skattefradrag på 23 prosent for gaver på mellom 500,- og 40.000,- i løpet av kalenderåret 2018.

Hvilke gaver gir ikke rett til skattefradrag?
Gaver gitt via Vipps og Facebook gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi Afghanistankomiteen ikke mottar personopplysningene til giver av gaven. Donasjoner som har blitt gitt anonymt gir heller ikke rett til skattefradrag.

Bursdag, bryllup eller begravelser:
Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse går alltid til jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende. Dette er fordi gaven i utgangspunktet ble gitt til en av disse, og deretter videre til oss. Vi anser derfor jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende som giver.

Innsamlinger:
Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.