Skip to main content
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Afghanistan Week 2022 – Knuter i krig og fred

18 november, 2022 @ 13:00 - 15:00

I forbindelse med Afghanistan-uka åpner Trojo Orientalske tepper utstillingen ‘Knuter i krig og fred’ for å sette søkelyset på Afghanistans materielle kultur, på smykker, klær og, ikke minst, vevede og knyttede tepper. Gjennom de drøyt hundre årene utstillingen dekker, har afghanerne levd sine hverdagsliv uansett om landet har hatt fredelige forhold eller vært i krigstilstand. Gjenstandene de har laget, enten til eget bruk eller som del av livsoppholdet, har alle sine historier å fortelle, om ulike folkeslag, ulike epoker og ulike livsvilkår.
Arrangører er fotograf og skribent Rolf Larsen og Hege Jacobsen, innehaver av teppeforretningen Trojo Orientalske Tepper, i samarbeid med Afghanistanuken.
Søndag 13. november arrangeres utstillingsåpning i samarbeid med Afghanistan-uka. I tillegg til en omvisning i utstillingen vil det bli innledninger ved Liv Kjølseth, generalsekretær i Afghanistankomitéen om situasjonen i Afghanistan nå, og Samina Ansari, gründer og daglig leder av Avyanna Diplomacy som støtter handel i Midtøsten og Sør/Sentral Asia. Samina har nylig vært i Afghanistan og sett på muligheter for å gjenåpne afghanske markeder for eksport under det nye regimet.
Servering av afghansk te. Begrenset antall plasser.
Sted er Grini Mølle, et gammelt næringsbygg ved bredden av Lysakerelva mellom Røa og Eiksmarka.
Adresse: Grinidammen 10, 1359 Eiksmarka
Offentlig transport: T-bane 2 Østerås til Ekraveien, buss 32 til Røa, eller buss 140 til Grinidammen.
Utstillingen vil være åpen frem til 20 desember, og kan sees på Grini Mølle torsdag og fredag 13-15 og lørdag og søndag 12-16
Se arrangement på FacebookYouTube

Detaljer

Dato:
18 november, 2022
Tid
13:00 - 15:00
Series:
Kategori for Arrangement: